Winter Wonder Land!

Winter Wonder Land!

30 november 2017
/ / /

Ja de tijd is alweer daar, de winter. Nu kan ik praten over de mooie witte straten en daken, maar helaas is Nederland voornamelijk nat en donker tijdens de winter. Toch heeft de winter wel degelijk zijn voordelen. Je zult voornamelijk binnen doorbrengen dus je kunt het heel gezellig maken in huis. En nog een pluspunt door de kou heb je een goede reden om wat meer kleding te dragen.

Het is een beetje raar om hier nu over te schrijven terwijl ik zelf aan de andere kan van de wereld zit waar het momenteel zomer is, maar geloof mij, ik weet alles van de Nederlandse winters en vond het altijd geweldig. Ik begin zelfs 10 weken van te voren al met het luisteren naar kerstliedjes.

Winter betekend kou en nat. Je brengt veel tijd binnen door, waardoor je je aandacht gaat verplaatsen naar een gezellige woonkamer en een warme slaapkamer. Dubbele dekbed gaat op bed en de kaarsjes komen weer uit de kast. Korte dagen maken dat je om 5 uur in de avond al kaarsjes kunt aansteken en een gezellige sfeer in huis kan creëren. Gooi wat extra kussens op de bank en haal of maak een heerlijke plaid.

Ik ben een persoon die een winter en zomer interieur heeft. Wellicht voor veel mensen gek maar in de zomer houd ik ervan om zo min mogelijk tierelantijntjes in huis te hebben en alles zo licht en fris mogelijk. Ook de geur in huis veranderd, doordat ik geen zware geurkaarsen aan heb maar een groot frisse bosbloemen op tafel zet. Maar we hebben het nu niet over de zomer, maar over de winter. Dit zijn voor mij de punten die in een winter wonderland woonkamer niet mogen ontbreken.

 • Dozen waxinelichtjes, lange kaarsen en geurkaarsen inslaan en centreer een aantal plekken in je kamer waar je dit gemengd door elkaar zet.
 • Veel nieuwe kussens voor op de bank (zo kun je mooie een nieuwe sfeer geven aan je kamer)
 • Een of misschien wel 2 grote plaids voor op de bank. Lekker onderkruipen s ’avonds.
 • Voeg extra sfeerlicht toe. Veel mensen hebben te weinig licht in de kamer, dus bring the light back (en nee ik bedoel dan geen bouwlamp)!
 • Grote pot met lekkernij op tafel. Het is wel bekend dat we in de winter aan onze wintervacht moeten werken. Dus kom maar op met de pepernoten/chocolaatjes of kerstkransjes.
 • De kerstboom! Nadat mijn Sinterklaas periode een beetje over was, was Kerst het feestjaar dus de kerstboom kon mij niet vroeg genoeg worden opgetuigd.

Uiteraard kan iedereen hier meer zijn draai aan geven, maar geloof mij met deze punten word je huis nog iets meer wonderfull!

Nu naar de kleding kast! Elk seizoen heeft echt zijn pluspunten als je het mij vraagt, daarom houd ik ervan om in Nederland te wonen. Ik ben nu al lange tijd op reis en eigenlijk al de hele tijd in het zomerse klimaat. En weet je wat ik mis? Het kleden naar de seizoenen. In de winter heb je zulke mooie laarzen, truien en wat dacht je van de winterjassen!!

Mijn absolute musthaves voor de wintergarderobe:

 • Leren jack
 • Hoge laarzen in de kleuren (zwart/camel en bruin)
 • Zwarte leren broek
 • Zwarte broek
 • Lange jurken
 • Hippe truien
 • Gebruide trui
 • Gebreide vest
 • Spijkerbroek
 • Lekker thuis oncy

Hopelijk gaat jullie nu ook de winter meer omarmen!

Veel liefs,
Hilly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

 • Overview Overview Overview



 • Instagram Tumblr Google+ Twitter Facebook Pinterest Linkedin