Organiseer jouw kledingkast in 10 stappen

Organiseer jouw kledingkast in 10 stappen

18 oktober 2017
/ / /

Zelf was ik een ongelofelijke perfectionist en een controle freak. Misschien soms nog wel een beetje. Mijn kast thuis moest dan ook op kleur liggen en het liefst alle jurkjes en rokjes bij elkaar. Een vriendin van mij vroeg mij soms om te helpen om haar kast te ordenen en uiteraard vond ik dit alleen maar heerlijk om te doen. Ik wil jullie hier een paar kleine tips geven over het ordenen van je kledingkast.

 1. Zorg voor een emmer met sop en doek, 2 grote vuilniszakken (zorg voor eventueel wat meer in de buurt je weet maar nooit) en een strijkbout/plank.
 2. Haal je hele kast leeg en gooi alles op 1 grote stapel. Ga dit niet netjes doen maar gewoon lekker op een hoop. Dit voorkomt dat je alles lukraak maar weer terug legt.
 3. Sop nu je kast, die nu helemaal leeg is, goed schoon. Alle hoekjes, hangers en laadjes tot hij blinkt!
 4. Nu komt het harde werken. Nu ga je stuk voor stuk de stapel kleiner maken. Eén vuilniszak is voor versleten, oude en kapotte kleding voor in de vuilnisbak. De tweede kun je gebruiken voor kleding die je zelf niet meer aan doet maar wellicht wel iets is voor je zusje/nichtje/vriendin en anders voor in de daarvoor bestemde goede doel. Wees kritisch! Wat mij altijd helpt is nadenken of ik dit stuk nog aan heb gehad afgelopen jaar. Soms is het een bijzonder kledingstuk dat ik het toch wil bewaren, maar anders is het toch beter af bij iemand anders. Kleren die daar maar liggen verstoffen is ook zo sneu.
 5. Met de kleding die je wel graag bewaard maak je de keuze of je deze laat hangen of opgevouwen in de kast legt. Doe de kleding zo nodig eerste strijken voor je het ophangt. Ik maak altijd een verdeling WIT – ZWART(DONKER) – KLEUR en dan ook nog HEMPJES – KORTE M0UW – LANGE MOUW. Voor de hangkleding maak ik ook de kleur verdeling, het lijkt dan net een hangende regenboog. Wil je het echt goed doen laat dan ook de kleur overlopen in elkaar.
 6. Ik ben verliefd op de verdeelbakken van Ikea. Iedereen kent ze wel je hebt ze in het zwart en wit en past mooi in je laden. Zo kun je de sokken beha’s en andere lingerie mooi opruimen. Check al je sokken op gaten. Zit er een gat in gooi deze dan ook weg! Ik leg zelfs mijn sokken op kleur, maar dat hoeft natuurlijk niet. Lingerie is wel een aanrader om op kleur te leggen, zo wordt het gewoon nog mooier!
 7. Heb je alles mooi ingeruimd of twijfel je nog over een aantal items. Probeer deze dan te combineren met items die je echt mooi of leuk staan. Past het nergens leuk bij dan toch maar in de vuilniszak!
 8. Heb jij ook wel eens een dag en ben je inspiratieloos? Maak van elke leuke combinatie die je aan doet de komende tijd een foto. Print deze uit en hang aan de binnenkant van je kast. Staat niet alleen leuk maar je hebt altijd een idee als je het even niet meer weet.
 9. Nu ben je klaar. Wat een feest om je kast zo te zien. (in ieder geval dat heb ik altijd)
 10. Tijd om je aan te kleden en te vieren dat je kast er zo gelikt uitziet. (en zorg er dan voor dat die wel bekende stoel niet weer bekleed wordt met de helft van je kledingkast)

Nu ik op reis ben leef ik uit mijn tas, maar zodra ik ergens voor langere tijd ben doe ik alle bovenstaande kleinschalig. Vind het heerlijk om overzicht in mijn spullen te hebben en geloof me in een tas heb je dat niet. Haha

Liefs,

Hilly

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

 • Overview Overview Overview • Instagram Tumblr Google+ Twitter Facebook Pinterest Linkedin