Jouw eigen style in 5 stappen!

Jouw eigen style in 5 stappen!

15 december 2017
/ / /

Veel mensen maken zich druk over hun kledingstyle en wat is nu eigenlijk hun eigen style? Wil jij weten wat jouw style is? Neem dan de volgende stappen eens door.

Het is niet in een zin te zeggen wat jouw style is en het verschilt gelukkig bij iedereen. Een eigen stijl krijg je niet zomaar, dat groeit door de jaren heen. Het is niet iets wat je koopt of in één keer uitkiest! Een eigen stijl is niets minder of meer dan ‘wat jij leuk vindt en wat bij jou past’. Het heeft geen zin om andermans stijl direct over te nemen, want iemand anders is niet precies jij. De volgende stappen helpen jou om een eigen style te creëren.

 1. Welk figuur heb jij?
  Je hebt 4 type figuren waar vaak onderscheidt tussen wordt gemaakt. Je hebt de vormen appel, peer, plank en zandloper. Zie foto hieronder.

Appelfiguur: bij een appelfiguur zit het gewicht voornamelijk rond de borsten, buik en billen en zijn de benen en schouders slank. Met een appelfiguur kun je het beste niet teveel de nadruk op je buik leggen. Draag daarom ruimvallende blouses, jurkjes of (off-shoulder) topjes met een mooi decolleté en T-shirts met een V-hals, dit laat de bovenkant van je lichaam langer en slanker lijken. Draag vooral donkere kleuren en zachte stoffen en niet teveel prints. Om je onderlichaam te accentueren kun je het beste mooie losse broeken (geen strakke heupbroeken) of een leuk rokje met sexy pumps of leuke laarzen dragen. Bekende ‘appels’ zijn Lindsay Lohan, Hilary Duff en Drew Barrymore. Wellicht dat je op hun naam kunt googelen en daar wat leuke kledingideeën opdoen.

Peerfiguur: de meeste Nederlandse vrouwen hebben dit figuur. Bij een peerfiguur is het bovenlichaam smaller dan het onderlichaam en als je aankomt is dat meestal bij je heupen en dijen. Als je een peerfiguur hebt kun je aan de bovenkant het beste wat fellere kleuren dragen en aan de onderkant wat minder opvallende, zodat je bovenlichaam meer opvalt. Omdat je vrij smalle schouders hebt kun je deze wat breder laten lijken door een jasje met bredere schouders of met pailletten op de schouders te dragen. Bij je wat stevigere bovenbenen staan wijd uitlopende rokjes, broeken met wijd uitlopende pijpen of hoge modellen je het mooist. Hierdoor lijken jouw benen langer en slanker. Om je slanke taille extra te accentueren kun je er een mooie riem omheen dragen. Ook is het dragen van hakken zorgt bij een peerfiguur voor langere en slankere benen. Bekende ‘peren’ zijn Jennifer Lopez, Rihanna, Christina Aguilera en Kim Kardashian.

Plankfiguur: een plankfiguur (ook wel asperge- of potloodfiguur genoemd) is rank en jongensachtig  postuur waarbij schouders, taille en heupen ongeveer even breed zijn (in de modellen wereld erg populair). Als je een plankfiguur hebt mis je een beetje vrouwelijke rondingen maar dit kun je creëren door een riem om je taille te dragen. Ook wikkeljurken, een blouse of vestje met knoopsluiting leggen een duidelijk accent op je taille. Een wat ronder figuur en meer lengte in je lichaam krijg je door shirts, truien of jurkjes te dragen die tot de taille nauwsluitend zijn en daarna wijder uitlopen. Topjes met prints en donkere kleuren staan erg mooi bij jouw figuur, vooral prints met afwisseling bijvoorbeeld met kleine en grote vlakken. Een print die je beter niet kunt dragen is de verticale streep, deze benadrukt namelijk dat je weinig vormen hebt. Om meer volume rond de heupen en benen te creëren kun je het beste voor wat wijdere broeken en rokken kiezen. Bekende ‘planken’ zijn Kate Middleton, Cameron Diaz, Kate Moss en Blake Lively.

Zandloperfiguur: een zandloperfiguur wordt als het meest ideale figuur beschouwd. Het heeft mooie rondingen en een duidelijk slanke taille. Als je wat aankomt verdeelt zich dit vaak over het gehele lichaam, maar meestal als eerste op je bovenbenen en bovenarmen. Er wordt vaak gezegd dat vrouwen met een zandloperfiguur alles kunnen hebben qua kleding en dat is ook zo. Maar er zijn toch een paar kledingtips die dit figuur extra mooi laten uit komen. Bij een zandloperfiguur moet je vooral je slanke taille accentueren en dit doe je door er bijvoorbeeld een leuke riem om te dragen. Wat je ook langer en slanker doet lijken zijn strakke topjes, broeken met een hoge taille en kleding met donkere kleuren, kleine prints of stipjes. Ook zie je er langer, dunner en sexyer uit in rokken of jurken van driekwart lengte of een lange jurk met een split aan de voorzijde. Over het algemeen hebben vrouwen met een zandloperfiguur wat grotere borsten, dus een goede beha is erg belangrijk! Bekende ‘zandlopers’ zijn Kate Winslet, Scarlett Johansson en Beyoncé.

 1. Tijd voor knippen, plakken of gewoon Pintrest!
  Nu je weet welk figuur je hebt en wat daarbij het beste zou staan, is het tijd om een styleboard te maken. Zelf gebruik ik hier vaak Pinterest voor. Je kunt hierbij ook als zoekterm je figuurtype noemen. Of je neemt een groot stuk karton, of een notitieblok. Vervolgens ga je in tijdschriften knippen en plaatjes uitprinten van internet die jij écht leuk vindt. Alles wat jij mooi, inspirerend en leuk vindt, knip je uit en plak je bij elkaar op je board of stuk papier. Zo zie je in één oogopslag wat je mooi vindt. Heb jij jouw styleboard op Pinterest, dan heb je jouw stylingadvies ook mee tijdens het shoppen. Je hebt namelijk een handige app waar je jouw styleboard kan raadplegen.
 2. Jouw kledingkast.
  Je weet nu in ieder geval al wat jij mooi vindt en wat bij jouw figuur past. Ga nu naar jouw kast en kijk of je kledingstukken overeenkomen met de dingen die je mooi vindt op je styleboard. Zo nee, dan moet je gaan kijken wat je wilt! Natuurlijk heb je niet meteen een portemonnee vol geld om alles wat je wilt te gaan kopen, maar je kunt er in de toekomst wel over nadenken. Probeer in ‘t vervolg alleen nog maar dingen te komen die bij de stijl op het styleboard passen. Dingen die je niet meer mooi vindt of waarvan je vindt dat ze niet meer bij je passen, geef je weg. Zo, opgeruimd staat netjes!
 3. Probeer jouw styleboard steeds uit te breiden.
  Als je dingen niet meer mooi vindt, haal je ze er af. En je plakt er natuurlijk ook nieuwe dingen bij. Want jouw eigen stijl staat nooit stil en kan veranderen!
  Als je kleding wilt kopen, kijk dan goed op je board en koop de dingen die je mooi vindt en bij jezelf vindt passen. Tuurlijk mag je van je stijl afwijken en wel eens wat anders kopen, da’s niet erg! Maar let er op dat je het wel met de rest kunt matchen. Want dat is ook een voordeel van zo’n styleboard: alles past straks beter bij elkaar en zo is combineren ook makkelijker.
 4. Nog een laatste tip!
  Kopieer niets klakkeloos, neem niet zomaar ideeën over… maar inspiratie opdoen kan altijd!

Liefs,

Hilly

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

 • Overview Overview Overview • Instagram Tumblr Google+ Twitter Facebook Pinterest Linkedin