Hoe styling helpt bij een gezondere leefstijl!

Hoe styling helpt bij een gezondere leefstijl!

8 januari 2018
/ / /


Ik hoor je denken: ‘Hoe kan styling nou helpen bij een gezonde levensstijl?’ Nou ik ben er zelf achter gekomen dat dit werkt en daarom deel ik het graag met jullie. In de laatste twee jaar zijn styling en gezondheid een grotere rol gaan spelen in mijn leven en ik denk dat ik nu op het punt ben gekomen dat ik ook de combinatie van deze twee heb gevonden.

Hoe vaak begin jij wel niet met het jezelf voornemen om gezond te eten. Heerlijk fruit en groenten eten en vooral het snoepgoed laten liggen. Nou dit is heel makkelijk gezegd, maar voor mij erg moeilijk gedaan. Ik heb alles geprobeerd van het volgen van een boek tot aan shakes toe, maar ik werd daar niet echt gelukkig van. Ik merkte vooral dat ik de motivatie miste en ik liet mijzelf elke keer weer verleiden naar het makkelijk en snelle eten/leven. Maar gezond leven hoeft niet moeilijker te zijn dan de makkelijke weg kiezen. Laat jouw inrichting en styling je erbij helpen.

Mijn eerste voorbeeld is natuurlijk de keuken! Een belangrijk punt waar ik vaak de gezonde keuze voorop stel. Een opgeruimde en schone keuken zorgt ervoor dat je meer zin hebt om hier aan de slag te gaan. Creëer een keuken waar je wordt geconfronteerd met gezondheid. Wat bij mij erg goed werkt is mijn fruitschaal, nou ja bij mij inmiddels mijn fruit- en groentehoek. Groenten, fruit en verse kruiden hebben bij mij een hoofdrol gekregen in de keuken! Ik heb gemerkt dat wanneer ik word geconfronteerd met het gezonde eten, ik niet naar het ongezonde word getrokken.

Buiten dat de kleuren mooi staan in je keuken, heeft een fruit-/groentehoek dus ook een positief effect op je gezonde leefstijl.

De noten, zaden, etc. in de voorraadpotten is nog z’n voorbeeld. Het staat prachtig in de keuken. Het geeft aardse kleuren en zorgt voor een opgeruimde en georganiseerde look. Veel beter dan een snoeppot toch?

Maar een gezonde levensstijl behaal je niet alleen in je keuken, bedenk ook maar eens hoe jouw badkamer eruit ziet. Ik zorg ervoor dat er in mijn badkamer een gevoel van een spa is. Mijn badkamer is niet groot maar ik wil elke keer als ik daar ben, een gevoel hebben van rust. Ook een snelle douche moet ik kunnen ervaren als een moment voor mezelf. Bij mij werkt het als alles een eigen plek heeft en opgeruimd is, maar iedereen heeft hierin uiteraard zijn eigen voorkeuren. Bij mij zitten alle spullen die ik gebruik in de ochtend en in de avond, zoals tandenborstel, tandpasta, tandenstokers, reinigingstonic, gezicht crème, deo, etc. in bakjes in de la. Het enige wat ik dan elke dag hoef te doen is alles in het bakje nalopen. Dit helpt mij enorm, het staat weer erg georganiseerd en houd je wastafel vrij en schoon.

Misschien wel het aller belangrijkste ‘de woonkamer’. Voor een gezonde leefstijl is de tijd van ontspanning heel erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat je jezelf helemaal thuis voelt in jouw woonkamer. Dat je hier tot rust kan komen en alle elementen hebt die voor jou belangrijk zijn. Voor de een is dat een goede hangbank om tv te kijken en voor de ander een heerlijk hoekje in de zon waar je in alle rust een boek kan lezen. Een kleine tip. Zorg voor rust om je eettafel heen. Wat we steeds vaker zien, is dat men de tv dicht bij de eettafel plaatst om zo tijdens het eten tv te kijken. Dit is niet goed! Om je eten goed op te nemen is het verstandig dit in alle rust en met volle bewustzijn te doen. Daarom is het belangrijk (als deze mogelijkheid er is), de tv-hoek en de eettafel van elkaar te scheiden. Kan dit niet dan in ieder geval de tv uit tijdens het eten.

Nu de slaapkamer. Sinds ik deze heb aangepakt is dit een van mijn favoriete plekken en krijg ik hier voldoende rust en word ik wakker met een bak energie. Het klinkt misschien gek, maar als jij een slaapkamer hebt waar je echt tot rust kan komen, doet dit wonderen voor de prestaties overdag. Ik heb ervoor gekozen mijn slaapkamer zo licht mogelijk te houden en daar met aardse houtkleuren, wit en rosé goud te werken. Uiteraard is een goed bed erg van belang, maar ook de ruimte eromheen. In de slaapkamer is het van belang niet teveel te worden afgeleid van je rust. Een strijkplank, overal kleren op de grond of een wasrek brengt onrust en is dus meer iets voor een logeerkamer/kleedkamer of zelfs zolder. Kunst en foto’s kunnen in je slaapkamer zorgen voor goede herinneringen en wat aankleding. Sla hier niet in door, anders val je alsnog nooit in slaap.

Ik zeg allemaal aan de slag om zo een gezonde levensstijl te stimuleren, met jouw styling in huis. Kun je daar wat hulp bij gebruiken! Ik denk graag met je mee! Vragen staat vrij!!

Liefs,

Hilly

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

  • Overview Overview Overview  • Instagram Tumblr Google+ Twitter Facebook Pinterest Linkedin